Om Skolan

Skolan

Malung-Sälens gymnasieskola, MSG, har ca 300 elever fördelade på olika teoretiska och yrkesprogram.

Idrott präglar skolan;  det finns förutom freeskiing även riksidrottsutbildningar (RIG) inom snowboard och alpin skidåkning. Freeridegymnasiet är en nationell idrottsutbildning (NIU). Dessutom finns hockey, fotboll och ridning som individuellt val för de elever som inte går NIU eller RIG.

MSG använder en webbaserad lärplattform, Fronter, i undervisningen – en klar fördel för elever som ofta är borta på läger eller tävlingar eller för alla de elever som lätt vill följa sin progression i de olika ämnena.

När eleverna börjar på skolan får de (hyra) varsin 13″ MacBook Pro som ska med till skolan varje dag för att användas i undervisningen. Information om försäkring och garanti fås i början av första läsåret.  Hyresavtalet ska vara undertecknat av målsman innan datorn lämnas ut till eleven. När de tre åren på skolan är över får eleverna köpa loss datorn till marknadspris.

Elevernas ”viktigaste dokument”, den individuella studieplanen hittar både elever och föräldrar på Dexter. Vid skolstart i årskurs 1 får eleverna sin inloggning till Dexter. Dessa uppgifter ska vårdnadshavare ta del av. Är det så att eleven inte vill delge vårdnadshavarna detta kan man kontakta Ulrika Lindholm på Skolkansliet så ordnar hon en egen inloggning till vårdnadshavaren.

Boende

Studerar ni på Malung-Sälens Gymnasieskola kan ni hyra elevlägenhet genom Malungshem AB.

Elevlägenheterna är möblerade och delas av 2-4 elever. Möbler, husgeråd,

TV och el ingår i hyran som är 1983 kr/mån per elev. Varje elev har sitt eget låsbara sovrum. Vardagsrum, kök samt badrum är gemensamma.

Elevlägenheterna hyrs endast av eleverna under skolterminerna, till sommarlovet flyttar man ut.

Vill man inte dela med andra elever kan man hyra en vanlig omöblerad lägenhet. I denna lägenhet ingår inte el.

I anslutning till lägenheterna finns ”744:an”, en kvällsöppen verksamhet för kommunens inflyttade gymnasieelever. ”744:an” är en lägenhet i kvarteret Fällen, mitt i centrala Malung, där eleverna kan köpa fika till självkostnadspris, spela dart, titta på TV och film, spela kort eller bara umgås. Två boendevärdar finns till hands kvällar och nätter.

Är ni intresserade av att hyra elevlägenhet eller omöblerad lägenhet kan ni ringa till Malungshem  (0280-18270, 0280-18271) för att få ansökningsblanketter skickade hem till er.