Ansökan

Tränarna på freeskigymnasiet och niu gymnasierna, kommer i vinter att arrangera ett antagningsläger. Under detta läger blir det tillfälle att få prova på och träna med gymnasiets tränare, och på så sätt få visa upp sin åkning. Efter eller under uttagningsdagarna följer tränarna upp med intervjuer. Inbjudan till dessa dagar kommer automatiskt från skidförbundet när du har sökt till ngt av våra gymnasium!

Naturvetenskap, Samhällsvetenskapliga programmet med beteendevetenskaplig eller ekonomisk inriktning är det program  du läser, om du ska gå på Rig Freeskiing vid Malung-Sälens gymnasieskola. Din utbildning pågår under fyra år.

Antagningen till RIG baserar sig på:

  • Dina idrottsliga resultat som skickas med i ansökan.
  • Grundförutsättningar i alpin teknik samt fysiska grundförutsättningar, för att kunna nyttja vårat gymnasium och våra träningsanläggningar på ett bra sätt.
  • Inställning.
  • Vilja/driv att nå elitnivå inom freeski.
  • Behörighet i betyg.

Behörighetskrav: Minst betyget E i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, geografi, historia, religion och samhällskunskap. Du måste dessutom ha minst betyget E i fem andra ämnen.

Det finns fem (5) platser och du ansöker i två steg:

1) Registrera dig hos svenska skidförbundet senast 1 december.

2) Vanlig gymnasieansökan genom studie- och yrkesvägledaren på din skola med ansökningskod: EK-EKFS eller SA-BETFS  före 1:a februari (eller det datum som gäller för din kommun).