Om Skolan

Skolan

Malung-Sälens gymnasieskola, MSG, har ca 300 elever fördelade på olika teoretiska och yrkesprogram.

Idrott präglar skolan;  det finns förutom freeskiing även riksidrottsutbildningar (RIG) inom snowboard och alpin skidåkning. Freeridegymnasiet är en nationell idrottsutbildning (NIU). Dessutom finns hockey, fotboll och ridning som individuellt val för de elever som inte går NIU eller RIG.

MSG använder en webbaserad lärplattform, google apps, i undervisningen – en klar fördel för elever som ofta är borta på läger eller tävlingar eller för alla de elever som lätt vill följa sin progression i de olika ämnena.

När eleverna börjar på skolan får de (hyra) varsin 13″ dator som ska med till skolan varje dag för att användas i undervisningen. Information om försäkring och garanti fås i början av första läsåret.  Hyresavtalet ska vara undertecknat av målsman innan datorn lämnas ut till eleven. När de tre åren på skolan är över får eleverna köpa loss datorn till marknadspris.

Elevernas ”viktigaste dokument”, den individuella studieplanen hittar både elever och föräldrar på Dexter. Vid skolstart i årskurs 1 får eleverna sin inloggning till Dexter. Dessa uppgifter ska vårdnadshavare ta del av. Är det så att eleven inte vill delge vårdnadshavarna detta kan man kontakta Ulrika Lindholm på Skolkansliet så ordnar hon en egen inloggning till vårdnadshavaren.

Boende

På Campus Storbyn erbjuds alla idrottselever i årskurs ett boende. Skolans erfarenhet av idrottselever gör att vi vet att ett bra boende betyder mycket. Eleverna bor i möblerade en- eller tvårumslägenheter med kök. Det finns också gemensamma utrymmen såsom matsal, tv-rum, förråd samt tvättstuga. På vardagar serveras frukost och middag i den gemensamma matsalen. På boendet finns personal som kan hjälpa eleverna i vardagen.

Är ni intresserade av att hyra elevlägenhet eller omöblerad lägenhet kan ni ringa till Malungshem  (0280-18270, 0280-18271) för att få ansökningsblanketter skickade hem till er.